Acasă | Blog | Baie colorată: 8 idei pentru a obține un spațiu grozav

Baie colorată: 8 idei pentru a obține un spațiu grozav

baie colorata

Te-ai săturat de băile monocrome? Ideile noastre pline de culoare pentru o baie colorată sunt aici pentru a te inspira să încorporezi mai multe nuanțe colorate în spațiul tău. Așadar, fie că ești gata să îndrăznești cu un perete de accent strălucitor, fie vei rămâne doar la câteva accesorii mai deosebite, ideile noastre se potrivesc fiecărui stil și buget.

  1. ADĂUGAȚI TONURI PIERSICII

Vrei să adaugi doar o notă subtilă de culoare băii tale? Piersiciul este practic o nuanță neutră, care doar va adăuga puțină căldură spațiului tău. Dacă alegeți doar această schimbare ”cuminte” pentru baie, faceți un perete într-o frumoasă nuanță de piersiciu, iar pentru a o accentua puteți adăuga și alte accesorii și prosoape în aceeași culoare.

baie simpla
  1. CREAȚI UN EFECT DE APUS

Dacă baia de care dispuneți are un spațiu destul de mic, acest efect în degrade o va face să pară mai mare. Culorile gresiei în efect de apus vor da iluzia că baia pare mai lungă decât este de fapt. Pe lângă acest lucru, baia va fi mai colorată și plină de viață fără să fie nevoie să schimbați mobilierul sau accesoriile.

  1. COMBINAȚI CULORI COMPLEMENTARE

Tapeturile moderne pot fi un plus pentru a obține o baie colorată; în special în cazul celor cu tavane înalte și lumină naturală din abundență. Optați pentru o vopsea într-o nuanță similară cu restul băii pentru a vă asigura că un tapet îndrăzneț sau o culoare strălucitoare se potrivește în spațiu vostru.

baie moderna
  1. ADĂUGAȚI UN ELEMENT ”VEDETĂ”

Adăugarea unei căzi viu colorată este o modalitate eficientă de a insera culoare și de a avea un element de la care invitații sau prietenii să nu-l omită. Ne-ar plăcea o cadă roșie îndrăzneață pentru o interpretare modernă a unei băi tradiționale– dar există multe alte variante din care vă puteți alege cada preferată pentru a obține exact design-ul care să vă placă.

  1. ÎNLOCUIȚI CHIUVETA

Dacă doriți să vă limitați la un singur element plin de culoare, gândiți-vă la înlocuirea chiuvetei de baie cu una care are un model îndrăzneț florar, dar nu numai. De ani de zile, designul băii este unul minimalist – linii simple stabilite în palete de culori neutre. Cu toate acestea, recent tot mai mulți oameni sunt interesați să adauge o oarecare personalitate băii pentru a obține o baie colorată care să-i reprezinte. Introducerea chiuvetelor decorative este o modalitate simplă de a avea un element atractiv, adăugând în același timp o notă luxuriantă.

Bonus: Puteți alege un blat de baie din quartz negru, luxuriant, pentru a contrasta noua chiuvetă pentru a obține o baie colorată.

perete albastru
  1. FII CREATIV CU CHITULUI

O altă idee inteligentă și creativă pentru o baie colorată este să folosiți combinații de culori de gresie și chit într-un mod diferit pentru a adăuga personalitate. Gândiți-vă la distanța potrivită dintre plăci pentru a sublinia cu adevărat modelul. Uneori, amestecăm tonul chitului cu plăcile, făcând liniile aproape să dispară. Folosește un chit contrastant pentru a evidenția aspectul plăcilor deoarece ne dorim să facem modelul acestora o caracteristică a băii.

  1. OPTAȚI PENTRU CULORI LUMINOASE

Vesel, însorit și energic, galbenul devine rapid una dintre culorile preferate pentru interior. După câțiva ani posomorâți, oamenii vor să adauge puțină fericire în casa lor. Și ce culoare  mai bună să aleagă pentru baie decât galben? Îți va oferi un impuls de energie atât de necesar la începutul fiecărei zile. Galbenul este cunoscut în special pentru îmbunătățirea stării de spirit și induce un sentiment de căldură și bucurie.

Secretul pentru ca culoarea galben să funcționeze în baia ta este să folosești nuanța potrivită de galben care rezonează cu tine și să o folosești în proporțiile potrivite. În ceea ce privește alegerea nuanței corecte de galben, se rezumă la ceea ce rezonează cu tine, altfel nu vei obține calitățile pozitive de fericire și optimism pe care galbenul ar trebui să le aducă.

combinatii de culori
  1. DELIMITAȚI SPAȚIUL FOLOSIND CULORILE

Luați în considerare modul în care delimitați spațiul și atrageți privirile într-o baie colorată împărțind-o cu blocuri de culoare. De exemplu dușul poate fi separat de restul spațiului folosind o culoare specifică pentru gresie și faianță din acea zonă. Fiți creativi și alegeți ceea ce vă face fericiți!

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro