Acasă | Blog | Amenajarea unui open space

Amenajarea unui open space

amenajarea unui open space

Indiferent dacă vreți să reconstruiți, reamenajați sau doar să faceți o schimbare, amenajarea unui open space vine atât cu beneficii, cât și cu greșeli de care ar trebui să fiți conștient încă de la început pentru a le evita. O bucătărie deschisă împreună cu zona de living și cea de luat masa poate fi o idee foarte bună dacă v-ați plictisit de aspectul locuinței dumneavoastră. Fără un plan bun de organizare, puteți face greșeli care să vă deranjeze în timp. Iată cum poți să eviți cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când iau în considerare amenajarea unui open space:

1. Delimitare între spații

Pentru a fi funcțional și atrăgător din punct de vedere vizual, un astfel de spațiu trebuie să fie împărțit în spații separate – de exemplu: zona de gătit, de luat masa și de relaxare. Aceste zone acționează în esență ca „încăperi” individuale într-un spațiu deschis. În același timp trebuie să aveți un sentiment de continuitate vizuală între zone pentru a nu da senzaţia de ”sală uriașă” cu mai multe utilități.

 Soluție: O modalitate simplă de a defini zonele individuale este de a muta canapeaua din cameră pentru a împărți spațiul în jumătate. Adăugarea unui covor sub canapea și a unei lămpi va da mai multă definiție zonei de zi. Apoi, dacă puteți, creați un sentiment de continuitate între bucătărie, spațiile de zi și de luat masa folosind același tip de parchet în toate zonele pentru amenajarea unui open space.

2. Alegeți un singur stil

Mobilierul și obiectele de decor nepotrivite pot complica cu ușurință un spațiu în plan deschis și îl pot face să pară prea aglomerat. Diferitele elemente dintr-un astfel de spațiu trebuie să „vorbească” unul cu celălalt ca și cum ar fi din aceeași familie, însă fără să se potrivească prea mult.

Soluție: Alegeți un stil care vă place și care va funcționa în amenajarea unui open space. Selectați mobilier și accesorii care variază în culoare și material, însă care se potrivesc între ele vizual (cum ar fi diferite nuanțe ale aceleiași culori).

amenajarea spatiului

3. Iluminatul spațiului

Iluminatul joacă un rol extrem de important în crearea stării de spirit într-o cameră, dar adesea nu este luat în considerare în procesul de proiectare. Ca rezultat, adesea nu este localizat acolo unde va fi folosit efectiv. Acest lucru face dificilă crearea unei ambianțe în părțile individuale ale unui spațiu deschis. Este și mai greu să creezi atmosferă atunci când luminile nu pot fi pornite și oprite individual.

Soluție: Planificați elementele de iluminat și electricele la începutul proiectului în care doriți amenajarea unui open space. Gândiți-vă cu atenție la amplasarea mobilierului și asigurați-vă că iluminatul este poziționat acolo unde trebuie. De exemplu, dacă canapeaua este în mijlocul încăperii, poate fi necesară instalarea unei prize electrice în podea.

Amintiți-vă, există mai puțini pereți într-o bucătărie în plan deschis, spațiu de zi și de luat masa decât în ​​camerele individuale, închise, așa că trebuie să fiți mult mai atent în planificarea elementelor precum electricitatea, iluminatul și conexiunile la televizor.

zona de dining

4. Integrați bucătăria în designul spațiului

Veți vedea adesea spații în plan deschis în care bucătăria nu are nicio relație de stil cu arhitectura casei sau cu zona de zi alăturată.

Soluție: Faceți din bucătăria dvs. o parte considerată a arhitecturii casei și a stilului zonei de zi chiar din faza de planificare. Atunci când alegeți elementele pentru bucătărie – cum ar fi culorile, stilurile pentru dulapuri și materialele pentru blat întrebați-vă dacă acestea se potrivesc cu design-ul casei dvs. și cu decorul din spațiile alăturate.

Repetarea acelorași culori și finisaje în bucătărie și celelalte spațiile poate ajuta la crearea unui sentiment de unitate între zone. Noi vă propunem un blat de bucătărie și o măsuță pentru partea de living dintr-un quartz compozit negru, extrem de rezistent și aspectuos. Acest material se va potrivi de minune în amenajarea unui open space deosebit care să fie pe placul dumneavoastră.

5. Nu alegeți un mobilier prea mare

 Înainte de a cumpăra mobilierul pentru amenajarea unui open space, vedeți cum va arăta pe un plan de etaj și asigurați-vă că vă oferă suficient spațiu pentru a vă deplasa. Dacă camera în plan deschis este mică și nu găsiți mobilier potrivit, luați în considerare piesele realizate la comandă de un designer pentru a se potrivi cu dimensiunile spațiului. De asemenea, căutați mobilier care are o dublă utilitate, de exemplu un corp poate fi folosit ca măsuță de cafea, dar poate oferi și un mic spațiu de depozitare pentru diferite lucruri.

zona de living

6. Nu urmați aceleași reguli vechi pentru amenajarea unui open space

Adesea, atunci când oamenii își reduc dimensiunile și se mută la un living în plan deschis, își iau cu ei mobilierul vechi și ideile de decorare. Mulți oameni nu țin cont de faptul că amenajarea unui open space este diferită de camerele închise și că spațiul poate fi mai mic decât cu ce sunt obișnuiți.

Oamenii folosesc adesea aceleași scheme de culori pe care le aveau în bucătărie, în zonele de zi și de luat masa din vechea lor casă, în ciuda faptului că aceste zone fac acum parte dintr-un spațiu continuu. Drept urmare, noul spațiu se poate simți aglomerat și inconfortabil, iar decorul poate fi nepotrivit.

Soluție: În loc să încercați să recreați aspectul casei anterioare în noul open space, începeți prin a aplica o culoare neutră pe pereții din zonele de zi, bucătărie și dining room, ceea ce vă va oferi o bază solidă și va crea un sentiment de flux între zone. Adaugă apoi una sau două culori suplimentare, pe care le poți folosi pentru finisajele și mobilierul din cele trei zone.

amenajarea locuinta moderna

7. Plasarea mobilierului

Poziționarea mobilierului este o greșeală frecventă în amenajarea unui open space. Problema se rezumă la principiile de decorare. Regulile pentru decorarea unui spațiu în plan deschis sunt diferite de cele pentru camere închise. În mod tradițional, o canapea sau un corp de depozitare ar fi împinsă lângă un perete pentru a maximiza spațiul pe podea. Dar făcând acest lucru într-un spațiu în plan deschis poate face ca lucrurile să se simtă nepotrivit – un spațiu prea mare deschis.

Soluție: Fiți deschis la minte în ceea ce privește amplasarea canapelei dvs. (care este, în general, principala piesă de mobilier într-un spațiu în plan deschis). Încercați să o puneți într-un loc unde nu există niciun perete în spatele ei, cum ar fi mijlocul camerei. Sau luați în considerare două canapele: una în fața celeilalte sau o canapea și un fotoliu. Dacă cumpărați o canapea nouă, luați în considerare alegerea uneia cu spătarul jos, care să permită o linie de vedere clară în spațiu.

amenajare spatiu deschis

8. Nu folosiți prea multe materiale diferite

Găsirea echilibrului potrivit pentru tipurile și numărul de materiale dintr-o cameră în plan deschis este dificilă și este ceva ce mulți oameni greșesc în amenajarea unui open space. Ei vor folosi adesea prea multe materiale și finisaje diferite într-un spațiu deschis, făcând zona să pară aglomerată; sau s-ar putea să nu folosească suficiente elemente, ceea ce poate lăsa camera să se simtă plictisitoare și goală.  

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro