Acasă | Blog | Avantajele unui blat compozit

Avantajele unui blat compozit

avantajele blaturilor din quartz

În timp ce granitul rămâne cel mai popular material de blat printre proprietarii de locuințe, există un nou pretendent: quartzul. Un blat compozit oferă multe dintre aceleași beneficii ca și granitul, inclusiv rezistență, durabilitatea și frumusețea. Cu toate acestea, oferă și câteva avantaje unice. Iată cinci motive pentru care ar trebui să alegi quatzul compozit pentru blaturile din bucătărie sau din baie:

1. Blaturile sunt aproape indestructibile

Există câteva blaturi de quartz realizate din piatră extrasă, dar majoritatea sunt un material construit din rășini de quartz măcinat natural și rășini polimerice. Acest proces de fabricație creează un blat ultra-durabil, care este cât se poate de rezistent. În fapt, blaturile din quartz compozit vin adesea cu o garanție de la producător.

2. Quartzul este non-poros

Majoritatea produselor din piatră sunt poroase într-o anumită măsură, ceea ce înseamnă că piatra poate absorbi lichidul. Cu toate acestea, unele tipuri de piatră sunt mai poroase decât altele. De exemplu, granitul este mai puțin poros decât marmura, iar la rândul lor unele tipuri de granit sunt mai poroase decât altele. Quartzul compozit este diferit de produsele din piatră naturală, deoarece este non-poros datorită procesului de fabricație.

3. Incredibil de durabil

Durabilitatea unui blat compozit este unul dintre cele mai mari atuuri ale sale. Blaturile din quartz compozit sunt rezistente la coroziune și la petele din soluțiile de curățare de uz casnic, lichide și uleiuri. Cu toate acestea, căldura ridicată poate deteriora quartzul și poate deveni ușor decolorat atunci când este expus la lumina directă a soarelui prea mult timp.

4. Oferă posibilități de proiectare

Dacă dorești să fii creativ cu blat compozit, quartzul este o alegere bună. Spre deosebire de piatra naturală, quartzul compozit este un produs flexibil care poate fi fixat cu epoxid (rășină sintetică) în loc de șuruburi. Acest lucru înseamnă că poate fi utilizat pentru cabine de duș ori pentru faianța din spatele chiuvetei. Cu toate acestea, quartzul compozit este mult mai greu decât alte materiale din piatră și instalarea obiectelor poate fi complicată dacă nu este realizată de specialiști.

Pe lângă flexibilitatea sa de design, un plus este ca acesta vine într-o gamă largă de culori, indiferent dacă îți dorești ceva care să arate mai natural sau vrei o culoare solidă. Atunci când este fabricat, se poate adăuga pigment la rășină și quartz pentru a se potrivi perfect cu designul băii sau bucătăriei tale.

5. Se întreține foarte ușor

Quartzul este greu de învins dacă doriți un blat compozit care se curăță foarte ușor. Deoarece nu este poros și este realizat cu rășină amestecată și quartz, blaturile din acest material se întrețin doar cu un produs de curățare sigur pentru piatră și o lavetă non-abrazivă. Pentru multe persoane acesta este un mare avantaj în curățarea unui blat compozit comparativ cu unul din piatra natural ori alte materiale.

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro