Indiferent dacă vreți să vă schimbați biroul sau să vă amenajați unul în locuința dvs., alegerea blatului este unul dintre cei mai interesanți pași ai procesului.
Alegerea materialului potrivit pentru blatul de birou este esențială. Există atât de multe opțiuni dintre care puteți alege, însă noi ne-am oprit la alegerea unui blat din cuarț, și vă vom prezenta în continuare de ce am facut această alegere.
Dacă nu sunteți singuri că vă doriți acest material pentru biroul dvs., în acest articol vă vom prezenta deschis avantajele blaturilor din quartz și bineînțeles, dezavantajele.
Iată câteva dintre avantajele și dezavantajele unui blat din cuarț pentru birou:
Cuarțul este un material care poate trece cu ușurință testul rezistenței în timp datorită proprietăților sale. Pe o scară de la 1 la 10, cuarțul are o duritate de 7 pe scala de duritate Mohs. Acest lucru înseamnă că blatul de birou din cuarț nu se va păta sau zgâria prea ușor în cazul unui impact sau a unei simple greșeli.
Este normal să beți o ceașcă de ceai sau cafea la biroul de lucru. De asemenea, nu este o surpriză să găsiți pete pe birou cauzate de farfurie sau ceașcă. Inevitabile sunt și petele lăsate de o bătură peste care dați din greșeală și se varsă peste tot. Când aveți un birou din lemn, este foarte probabil ca aceste pete să rămână permanent acolo. Insă în cazul unui blat din cuarț aceste mici probleme nu vor exista. Cuartul se curăță foarte ușor, iar datorită faptului că e un material non-poros, orice lichid vărsat pe birou nu va pătrunde în material.
Acest avantaj se datorează aceleiași calități non-poroase ale cuartului. Pentru că nu reține umiditatea, nu va trebui să vă îngrijorați cu privire la apariția bacteriilor în minusculele crăpături ce pot apărea pe suprafața biroului.
Unul dintre marele avantaje ale unui birou din cuarț este întreținerea minimă pe care o necesită. Spre deosebire de blaturile din piatră naturală sau lemn, la care îngrijirea periodică este necesară pentru a menține suprafața în cea mai bună formă, blatul din cuarț curăță simplu doar cu apă și detergent blând. Este suficient să îndepărtați praful și urmele de pe suprafaţa, si cuarțul va arăta la fel de bine ca la început.
Atunci când hotărâți că este timpul să faceți o schimbare de la un birou improvizat acasa la un birou cu blat din cuarț, cu siguranță va fi o diferență de preț. Spre deosebire de blaturile de birou din lemn sau piatră naturală, blatul din cuarț are un preț mai ridicat. Datorită calităților sale premium, prețul este cu siguranță justificabil pe termen lung.
Blaturile din cuarț sunt populare în bucătărie datorită rezistenței ridicate la căldură. Cu toate acestea, dacă vă expuneți biroul de cuarț sub soare, razele UV de la lumina directă a soarelui este posibil suprafaţa să sfârșească puţin decorată. Însă având în vedere că biroul nu va sta afară direct în soare, acest dezavantaj nu se va aplica.
Blaturile din cuarț sunt în general grele și voluminoase. Este mai dificil să îl mutați, în special dacă vă redecorați încăperea unde alegeți să lucrați. În general, greutatea medie a unui birou din orice alt material este între 25 kg și 27 kg, în funcție de mărime și alte detalii. Însă greutatea unui birou de cuarț poate începe de la 40 kg în sus. Cu toate acestea, blaturile mai noi din cuarț sunt disponibile în materiale mai fine și mai subțiri, rezistența și calitatea fiind aceeași.
După evaluarea argumentelor pro și contra ale unui blat din cuarț pentru birou, avantajele depășesc dezavantajele. Dacă doriți câteva idei de amenajare pentru birou acasa, cu siguranță un blat din cuarț va face diferența între un loc obișnuit, fără viață, și unul potrivit personalității dvs. în care să lucrați cu drag.
Dezvoltat și dichisit de pavels.ro
You cannot copy content of this page