Acasă | Blog | Îndrăznește cu o bucătărie în culori închise

Îndrăznește cu o bucătărie în culori închise

Bucătărie în culori închise? Nu pare prea simplu de amenajat. Știm cu toții că alegerea unor culori neutre sunt o alegere sigură. Este mai ușor să alegeți orice nuanță neutră. Da, totul este minunat de sigur și de plăcut, dar nu sună, de fapt, de-a dreptul plictisitor? Nuanțele mai întunecate au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme. Poate că sunt vremurile ciudate din 2020 în care am petrecut mai mult timp decât oricând în casele noastre și vrem să aducem o schimbare în locuința noastră. Oricare ar fi motivul, este timpul să vă aruncați concepțiile greșite despre design-ul închis la culoare și să faceți un pas într-o lume curajoasă și nouă. Iată câteva sfaturi cheie pentru a vă face alegerile potrivite:

1. Dimensiunea nu contează

Este un mit comun că puteți folosi culori negre sau întunecate numai în spații mari. Ideea era de a folosi doar nuanțele potrivite și oglinzi pentru a da percepția unui spațiu mai mare. Dar de ce să nu evidențiați dimensiunea camerei? Dacă camera dvs. este deja mică, transformați-o într-o caracteristică reprezentativă – de exemplu, o baie complet neagră conferă spațiului mult mai multă personalitate decât dacă ar fi într-o culoare obișnuită de crem. Pe de altă parte, dacă aveți o cameră mare, o bucătărie în închise creează o atmosferă mai caldă și mai confortabilă.

2. Creează contrast într-o bucătărie în culori închise

Desigur, modul clasic de contrast este cu alb-negru. Acesta este un stil care este atemporal și vă puteți distra cu adevărat cu el. Blaturile negre, podelele și plafonul din spate fac ca dulapurile albe să iasă în evidență. Dar și culorile mai închise creează contrast cu alte materiale. Dulapurile din lemn frumos lucrat sunt completate perfect de un fundal întunecat. Puteți adăuga, de asemenea, niște decoruri colorate pentru a compensa o o bucătărie în culori închise.

3. Scoate în evidență decorul

Decorațiunile și fotografiile înrămate arată uimitor pe un perete negru. O astfel de imagine a unui perete întunecat plin de poze și decorațiuni poate să-ți atragă privirea spre fiecare element în parte. Acesta poate face din decorul tău un adevărat subiect de discuție și admirație. Pe măsură ce seara se apropie, puteți utiliza iluminatul pentru a crea o atmosferă primitoare într-o bucătărie în culori închise, în timp ce umbrele se joacă de-a lungul suprafeței catifelate în diferite forme.

4. Îmbinarea elementelor

Îmbină o cameră împreună cu toatele elementele de decor folosind aceeași culoare închisă sau același material în câteva zone diferite. Rama ferestrelor și bibliotecile de culoare neagră mat sunt o modalitate interesantă de a unifica o cameră. Pentru o bucătărie în culori închise puteți utiliza aceeași culoare întunecată a blatului de bucătărie și pentru masa și pentru pervazurile ferestrei. Efectul general va fi unul admirat de toată lumea.

5. Vedeta spectacolului

Creați un accent întunecat ca punctul central al spațiului dvs. Folosiți o frumoasă piatră închisă la culoare pentru un întreg perete – nu numai că va avea un impact pozitiv pentru vizitatori, dar este un element frumos pe care îl veți admira în fiecare zi, așa cum ați face cu o piesă de artă. Vopsirea scărilor în negru le va face să apară în prim-plan și va atrage privirea celui care le observă. În același timp, o podea neagră în locuința dvs. este un mod izbitor de a îmbina fiecare spațiu separate de uși și pereți într-unul singur.

6. Joacă-te cu texturile

Vă puteți echilibra spațiul combinând diferite texturi și suprafețe. De exemplu, dacă ați ales mobilier de culoare închisă, puteți experimenta cu diferite țesături pentru a conferi adâncime camerei. Gândiți-vă la senzația generală – negrul lucios dă o atmosferă și o senzație complet diferită de culoarea negru mat. Alegeți un blat din cuart compozit pentru a adăuga un strop de bogăție într-o bucătărie în culori închise sau într-o baie.

Au trecut vremurile în care trebuia să respectăm reguli de design în interiorul unei locuințe. Acum camerele mici nu trebuie neapărat să fie amenajate în culori deschise. Negrul poate fi vesel, atrăgător și frumos. Și, la fel ca acea rochie neagră din dulapul unei doamne, nu se va demoda niciodată. De ce să nu îmbrățișezi atitudinea îndrăzneață și să adaugi câteva elemente întunecate în interiorul locuinței tale?

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro

You cannot copy content of this page