Acasă | Blog | Bucătărie minimalistă

Bucătărie minimalistă

Minimalismul nu aduce mai puțin confort, ci mai mult timp pentru a ne bucura de el.

O bucătărie minimalista? Sună a provocare pentru oricine, mai ales în zilele noastre când suntem tentați să cumpărăm cât mai multe lucruri, obiecte decorative draguțe, lucruri de care nu avem nevoie…

Care sunt cele mai mari beneficii ale locuirii într-un spațiu mic? Cum pot fi încorporate principiile de bază ale minimalismului în viața de zi cu zi? Viața minimalistă nu trebuie să fie plictisitoare! Frumusețea minimalismului este mai presus de toate într-un stil de viață simplu. Vei avea capacitatea de a vedea și a te bucura de ceea ce este cu adevărat important. Nu trebuie să vă eliminați toate bunurile și să locuiți între patru pereți goi pentru a adera la principiile minimaliste de bază.

Lucruri minime, confort maxim. Aceasta este tendința când vorbim despre designul interior. Tonuri deschise, calde, materiale naturale și mult spațiu liber. Aceste elemente ajută la crearea unui mediu în care vă veți simți confortabil și relaxat.

1. Goliți-vă mintea

Întrebarea este: am nevoie de acest lucru nou? Pot să-l folosesc în continuare pe cel vechi? Regula de bază a minimalismului este – dacă cumperi ceva, trebuie să „arunci” altceva de acasă. Același lucru este valabil pentru tot ceea ce nu ați folosit în ultimul an. Acest lucru menține lucrurile din jurul nostru în echilibru. Ne gândim apoi mai mult la ceea ce avem cu adevărat nevoie. Faceți-vă timp pentru această selecție și apoi bucurați-vă de plăcerea unei locuințe ordonate, o bucătărie minimalistă, cu lucruri necesare și utile.

2. Uitați de raportul preț/performanță

Atunci când cumpărați un produs nou, urmați-vă intuiția, nu parametrii tehnici și nevoile actuale. Nevoile noastre pot fi înșelătoare, bazate pe obiceiuri înrădăcinate care nu ne aduc nimic nou sau pozitiv. Toate aceste produse au doar scopul de a fi achiziționate. Echipe întregi de profesioniști caută modalități de a convinge clienții că produsul lor este util și necesar pentru casă. Cumpărați conștient și întrebați-vă: „Chiar am nevoie de el?” Va fi mai ușor să vă păstrați spațiul interior curat atunci când nu este aglomerat.

3. Sustenabilitatea este valoarea reală

Acordați atenție calității și provenienței produsului. Eticheta de preț nu este singurul indicator al valorii, deși plătiți mai mult pentru un articol de calitate decât pe versiunea aceluiași produs, dar mai puțin costisitoare. Veți aprecia mai mult un produs de calitate și cu siguranță vă va servi mai mult timp.  Ești conștient de mediul înconjurător? Evitați materialele plastice, cumpărați produse organice și sortați deșeurile? Adoptați aceste principii și acasă – cumpărați lucruri care nu au un impact negativ asupra naturii, sunt complet funcționale, de lungă durată și nu devin niciodată nefolositoare. Un exemplu de material sustenabil este placa de quartz care se va potrivi de minune într-o bucătărie minimalistă.

4. Lasă spațiul să respire

Aglomerarea spațiului cu diferite obiecte este un obicei prost care ascunde frumusețea lucrurilor din casă. Preferați un blat de lucru ordonat și simplu într-o bucătărie minimalistă sau unul aglomerat cu aparate, produse, suveniruri și alte „necesități” pe care trebuie să le aveți la îndemână? Aveți piese de mobilier frumoase, un blat de bucătărie din cuarț compozit, o masă simplă. Lăsați aceste materiale să iasă în evidență. Din punct de vedere optic camera va fi mărită, mai luminoasă; mintea ta va fi mai liniștită, cu mai puțin stres și căutări inutile ale unor obiecte. Un sistem ordonat economisește cel mai mult timp. Nu acoperi frumusețea materialelor dintr-o bucătărie minimalistă cu lucruri inutile care doar ocupă spațiul.

5. Prudența este fericirea

Nu numai lucrurile, ci și anumite activități pot fi abandonate din viața ta pentru o rutină zilnică mai bună. Ce vă ocupă cel mai mult spațiu în minte? Când aveți cea mai mare capacitate de a gestiona o sarcină? Și cum poți găsi un loc unde să te distrezi? Scrieți, planificați, aveți un loc liniștit unde vă puteți evalua ziua, aflați ce v-a făcut fericit sau nefericit și ce puteți îmbunătăți în legătură cu asta. Derivarea fericirii dintr-un proces și un sentiment de satisfacție ar trebui să determine tot ceea ce faci. O gândire calmă și conștientă este cea mai puternică armă împotriva pierderii inutile de timp, energie și bani. Prin urmare, gândiți-vă întotdeauna către ce vă îndreptați și ce obstacole vă stau în cale.

Planificarea este primul pas pe calea de a ajunge să realizați o bucătărie minimalistă, cel puțin. Înlăturați obiceiurile vechi care vă împiedică îndeplinirea lor. Calea către obiectivele cu adevărat valoroase este lungă și complicată. Fii consecvent! Prețuiește modificările pe care le faci, indiferent dacă sunt mici sau mari, acestea ar trebui să aducă bucurie. Ar trebui să aducă fericire, nu stres sau limitări.

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro

You cannot copy content of this page