Acasă | Blog | Sfaturi pentru bucătării moderne mici

Sfaturi pentru bucătării moderne mici

bucatarii moderne mici

Bucătărie mică? Nici o problemă! Opțiunile sunt aproape nesfârșite atunci când vine vorba de proiectarea unui spațiu funcțional din bucătăria ta mică, așa că, indiferent dacă vrei o schimbare sau ai nevoie de o transformare majora, important este să lucrezi cu ceea ce ai. Sperăm ca lista noastră de idei pentru bucătării moderne mici să vă ajute să începeți!

Nu uitați de siguranță: Siguranța este întotdeauna un aspect important – așa că nu uitați să țineți aragazul, cuptorul etc. în afara zonei în care este foarte mult trafic. Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru ca oamenii să stea la chiuvetă și să se miște cu ușurință, mai ales dacă aveți o insulă sau o peninsulă în bucătărie.

Utilizați spațiul vertical: Într-o bucătărie mică sau în orice cameră mică, rafturile de cărți și alte soluții de depozitare pot ocupa mult spațiu valoros. Prin urmare, este important să utilizați pe deplin tot spațiul dvs. vertical cu rafturi deschise, corpuri suspendate, rafturi de cărți înalte și nu late. De asemenea, în bucătărie, oalele și tigăile agățate pe pereți eliberează mult spațiu care poate să fie folosit pentru orice altceva la care nu aveți nevoie de acces rapid.

design modern
  1. Minimalismul modern

Când vine vorba de design, uneori mai puțin înseamnă mai mult. Un spațiu funcțional modern maximizează spațiul de depozitare disponibil cu rafturi deschise, în timp ce arată în continuare elegant.

Ideea este să nu fie dezordine, și să nu existe modele extravagante. Chiar dacă ai o mulțime de lucruri în bucătărie, dacă se potrivesc și obții o estetică simplă, poate da iluzia că ai mai mult spațiu decât ai de fapt.

  1. Peninsula de bucătărie

Încorporarea unei peninsule în bucătării moderne mici poate adauga spațiu suplimentar de blat, fără a ocupa prea mult spațiu din podea. Peninsula este suficient de mare pentru a include atât scaune pentru luat masa, cât și pentru depozitare dedesubt (sau deasupra), ceea ce vă poate ajuta atunci când nu aveți spațiu pe pereți.

Bonus: Alegeți pentru peninsula un blat din quartz compozit alb extrem de rezistent și pentru a crea impresia de spațiu mai mare în încăpere.

  1. Bucătărie deschisă în stil mansardă

Când ne gândim la bucătării moderne mici în stil mansardă putem vizualiza faptul că îi poate oferi spațiului tău o senzație uimitoare de deschidere și spațiu. Tavanele înalte combinate cu rafturi deschise și corpuri de depozitare suplimentară deasupra frigiderului, cuptorului etc., creează un aspect mai mare.

peninsula bucatarie
  1. „Bucătărie ascunsă”

O bucătărie ascunsă este aceea în care aveți corpuri „ascunse” cu scop de dulapuri. De exemplu puteți avea o insulă de bucătărie sau o peninsulă atât de adâncă, încât scaunele pot aluneca până la capăt pentru un aspect elegant, fără scaune de bar greoaie.

  1. Introduceți plante

Aducerea plantelor în bucătării moderne mici este o modalitate excelentă de a adăuga un strop de culoare camerei și de a împrospăta aerul. Locuirea în spații mici poate fi tristă, dar plantele în ghivece pot ajuta să aducă puțină viață spațiului. Desigur, nici nu trebuie să umpleți spațiul în întregime cu plante – însă dacă aveți câteva deasupra dulapurilor sau ascunse pe insula bucătăriei, acestea vor schimba aerul.

  1. Suprafețe reflectorizante

Aparatele din oțel inoxidabil și suprafețele reflectorizante ale dulapurilor, pereților sau blaturilor dvs. pot da iluzia că camera este mai mare. Cam așa cum făceau oamenii din anii 80 și 90 cu pereții plini de oglinzi.

  1. Rafturi si corpuri de depozitare deschise

Rafturile deschise sunt o modalitate excelentă pentru bucătării moderne mici de a adăuga decor spațiului fără a-l face să pară aglomerat. Este, de asemenea, o utilizare eficientă a spațiului, maximizând potențialul de depozitare cu dulapuri deschise.

sfaturi pentru o bucatarie moderna
  1. Pereți în două tonuri

Pereții în două tonuri sunt grozavi pentru bucătării moderne mici, deoarece creează iluzia de profunzime. Culoarea contrastantă pe un perete poate deschide spațiul și îi poate oferi o senzație de cameră mai încăpătoare. Culorile mai închise fac spațiile să pară mai mici, dar folosirea lor ca accente poate adăuga în dimensiune fără a vă simți înghesuit. Ne place aspectul dulapurilor întunecate pe jumătatea de jos a bucătăriei și o culoare mai deschisă sau contrastantă pe dulapurile sau pereții de deasupra.

  1. Iluminatul în dulap

Iluminatul din dulap este o altă alternativă la luminile suspendate sau la prea multe corpuri de iluminat în bucătării moderne mici. Iluminați dulapurile astfel încât să puteți vedea ce este înăuntru. Este o modalitate excelentă de a elimina sursa de lumină din raza vizuală și de a crea linii cu aspect mai curat în altă parte în bucătărie.

Un spațiu mic nu este mereu ceva rău. Dacă utilizați spațiul pe care îl aveți și respectați aceste reguli, spațiul dvs. poate fi transformat în ceva modern și funcțional. Cu doar puțină implicare puteți crea bucătării moderne mici fără probleme. Trebuie doar să vă informați puţin înainte de a incepe tranformarea bucătăriei dumneavoastră.

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro

You cannot copy content of this page