Acasă | Blog | Culoarea potrivită pentru un blat de bucătărie

Culoarea potrivită pentru un blat de bucătărie

Selectarea culorii potrivite pentru un blat de bucătărie din quartz compozit este de obicei o sarcină grea pentru mulți proprietari. Quartzul compozit este deosebit de provocator, deoarece vine într-o varietate de combinații de culori diferite, încât este ușor copleșitor.

Desigur, este posibil să aveți o idee despre ce culoare generală doriți. Dacă spuneți că decideți ca albastrul sa fie culoarea aleasa, cum îl alegeți pe cel potrivit atunci când vă confruntați mai multe nuanțe diferite de albastru? Iar dacă alegeți o culoare care nu vă mai place, va fi una cu care va trebui să trăiți mult timp.

Potrivire sau contrast?

Toate bucătăriile și băile au dulapuri, dar bucătăria este locul în care coordonarea culorilor este cea mai importantă. Un blat de bucătărie și dulapurile dvs. trebuie să arate bine împreună. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să fie mereu o potrivire de culoare.

Un dulap și un blat de bucătărie potrivite în aceeași culoare sunt cu siguranță cea mai ușoară cale. De exemplu, dacă aveți dulapuri albastre, un blat de bucătărie într-o culoare albastră ar face să pară o unitate continuă. Cu toate acestea, dacă ați ales culori puternice pentru dulapurile dvs., o culoare la fel de puternică pentru blatul dvs. poate părea copleșitoare. Pe de altă parte, dacă alegeți o culoare pală pentru ambele, acestea vor părea estompate.

Soluția ar fi să alegeți culori contrastante, dar nici asta nu funcționează întotdeauna. Albastru contrastează cu portocaliu. Vă puteți imagina bucătăria cu dulapuri albastre și blaturi portocalii?

Alege mai întâi culoarea pentru blat

Dacă nu ați selectat încă culoarea dulapurilor dvs., atunci aveți o mână mai liberă. Puteți alege orice culoare pentru placa de blat de bucătărie și apoi alegeți o culoare a dulapurilor care să se potrivească cu blatul. Este mult mai ușor să schimbați culoarea dulapurilor decât culoarea blaturilor.

Iată câteva perechi de culori bune pe care ar trebui să le luați în considerare: alb-negru, maro și crem, maro și gri, stejar deschis cu maro, cireș cu verde-albastru.

Două culori

S-ar putea să doriți, de asemenea, să luați în considerare două colorate diferite pentru blatul de bucatarie și masa dvs. Puteți utiliza o piatră de culoare deschisă potrivită pentru blaturile de bucătărie și una de culoare închisă care să se potrivească pentru masă.

Pe de altă parte, dacă dulapurile dvs. sunt în două tonuri, ar trebui să alegeți pentru blat sau masă o culoare care are aceeași nuanță cu una din culorile dulapurilor. De exemplu, dacă aveți dulapuri albastre cu alb, puteți alege o piatră predominant albă cu pete albastre sau invers.

Podelele

Majoritatea bucătăriilor au o podea de culoare neutră, cum ar fi alb, crem, gri sau maro, caz în care puteți merge destul de mult cu dulapurile. Cu toate acestea, dacă alegeți culoarea neagră sau o pardoseală cu model, trebuie să legați și culoarea care se regăsește în blat și masa. Ordinea de prioritate este: culoarea dulapurilor, podelele și blaturile. Cel mai sigur este să alegeți o culoarea comună atât pentru podea, cât și pentru dulapuri.

De asemenea, trebuie să luați în considerare dimensiunea încăperii dvs. atunci când alegeți culoarea de blat de bucătărie din piatră de quartz. Dacă aveți o bucătărie mică, vă recomandăm să alegeți o piatră de culoare deschisă. Pe de altă parte, o bucătărie mică poate arăta destul de frumos cu blaturi întunecate, dacă iluminatul natural din cameră scoate în evidență inserțiile luminoase de pe blat.

Alegerea culorii potrivite pentru un blat de bucătărie din piatră de quartz compozit poate fi copleșitoare, mai ales dacă aveți în vedere quartul compozit care se poate găsi într-o multitudine de nuanțe și culori. Cu toate acestea, vă puteți gestiona singur alegerile folosind aceste sfaturi de selecție a culorilor.

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro

You cannot copy content of this page