Acasă | Blog | Cum să cureți un blat de bucătărie din cuart compozit?

Cum să cureți un blat de bucătărie din cuart compozit?

Cum se curăță blatul din cuart este o întrebare excelentă atunci când vă gândiți să investiți în această frumoasă piatră pentru casa dvs. Fie că sunteți în căutarea unui blat de cuarț pentru bucătăria sau pentru baia dvs., cuartul este un material de blat cu care veți fi extrem de fericit. Blaturile din cuart compozit nu sunt atât de greu de îngrijit, și de fapt se întrețin destul de ușor. Îngrijirea și întreținerea adecvată sunt esențiale dacă doriți să vă păstrați blaturile de bucătărie cu aspectul lor cel mai bun!

materiale durabile

Curățarea de rutină

Pasul 1: Folosiți un material fin sau un burete și înmuiați-l într-un amestec de apă caldă și detergent de vase. Luați buretele și începeți să ștergeți blând blatul de cuart compozit. Ștergeți-l de câte ori aveți nevoie.

Pasul 2: Vă recomandăm să folosiți un cuțit care nu e ascuțit doar atunci când e nevoie de a îndepărta murdăria sau alimentele prinse de blat. Fiți atenți și răzuieți foarte ușor. Îngrijirea blatului este destul de simplă. Tot ce trebuie este să obțineți informațiile corecte sau să faceți un pic de cercetare.

Pasul 3: Ștergeți grăsimea folosind un degresant. Folosiți o soluție care este sigură de utilizat pentru cuartul compozit și pulverizați cu generozitate pe blaturile dvs. Asigurați-vă că nu conține înălbitor, deoarece acest lucru vă va deteriora blaturile de cuarț. Dacă doriți să utilizați șervețele dezinfectante, acestea trebuie să fie, de asemenea, fără înălbitor. După toate acestea, ștergeți imediat suprafața folosind un burete sau un prosop umed.

Îndepărtarea petelor dificile de pe blat

Pasul 1: Veți avea nevoie de un detergent mai puternic pentru a îndepărta petele. Luați o laveta umedă sau un burete și folosiți-le un produs de curățare. Aplicați produsul de curățat direct pe pată și lăsați-l să acționeze timp de 5 până la 10 minute înainte de al șterge. După ce ați îndepărtat produsul, ar trebui să ștergeți din nou blatul folosind doar apă caldă.

Pasul 2: Luați o lavetă umedă cu alcool izopropilic și încercați să curățați locul cu pata. Apoi ștergeți locul de doar apă caldă. Această soluție vă va ajuta la orice pată dură care nu s-ar curața doar un amestec simplu de apă și detergent de vase.

Pasul 3: Folosiți o soluție sigură de curățat sticlă și aplicați-o pe blaturile de cuart. Lăsați lichidul de curățat să stea câteva minute și să acționeze înainte de a șterge blaturile folosind o cârpă umedă. Ștergeți apoi soluția cu apa caldă.

Prevenirea deteriorării blatului

Pasul 1: Curățați murdăria imediat. Chiar dacă un material de blat precum cuartul este unul calitativ și rezistent, nu ar trebui să lăsați petele de mudărie să stea acolo prea mult timp. Dacă nu acordați importanță îngrijirii riscați să vă deteriorați blaturile. Un sfat ar fi să vă curațați blatul în cel mai scurt timp după pătarea acestuia, folosind un amestec de apă caldă și un detergent de vase blând.

Pasul 2: Pentru a vă proteja blaturile de temperaturile foarte înalte, puteți folosi un suport special pentru a plasa vasele și tigăile fierbinți. Nu plasați un vas extrem de fierbinte direct pe blatul din cuart compozit deoarece îl va deteriora. Dacă veți savura citrice ca băuturi, asigurați-vă că utilizați coastere. Lichidele citrice nu se potrivesc bine cu contoare de cuarț.

Pasul 3: Tăierea și curățarea alimentelor direct pe blat poate fi tentantă deoarece cuartul este un material durabil și dur, dar nu recomandăm să faceți asta. Vă încurajăm să utilizați un tocător atunci când tăiați, curățați sau feliați orice fel de aliment. Cuartul compozit este un material rezistent la zgârieturi, dar nu este imposibil de zgâriat.

Pasul 4: Stați departe de produsele de curățare alcaline sau acide, deoarece acestea vă vor afecta blaturile. Dacă o soluție extrem de acidă sau alcalină este folosită accidental pe blaturi, ștergeți imediat suprafața cu o cârpă umedă înmuiată în apă și detergent blând de vase.

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro