Acasă | Blog | 7 modalități cum organizezi o baie mică

7 modalități cum organizezi o baie mică

O baie mică nu trebuie să fie un spațiu aglomerat, de aceea trebuie să știi cum organizezi o baie mică! Cu toții știm despre problemele amenajării unei băi mici, de aceea este esențial să fii atent în ceea ce privește organizarea și tehnicile de optimizare a spațiului. Este de la sine înțeles că  o baie mică te va învăța despre ceea ce ai cu adevărat nevoie într-o baie și ce anume este inutil și îți va crea mai multă dezordine. În acest articol vei învăța câteva tehnici despre cum să organizezi o baie mică și să obții un în care poți să respiri.

1. Folosește-te de înălțimea băii

O modalitate excelentă de a începe această călătorie de organizare este să maximizezi spațiul mic pe care îl ai deja, creând astfel mai mult spațiu util. A începe cu înălțimea este un prim pas. Vizualizează zonele din baia în care ai diferite obiecte de mobilier, dar care au spațiu liber suplimentar de care poți beneficia. De exemplu, un corp de depozitare sub chiuvetă este grozav pentru a ține diferite produse.

De asemenea, ia în considerare spațiul de deasupra privirii tale, cum ar fi deasupra tocului de ușă. Adăugarea de rafturi în această zonă poate crea un spațiu suplimentar pentru articole de care nu aveți nevoie în fiecare zi, cum ar fi prosoape pentru oaspeți sau hârtie igienică. O baie mică poate beneficia de utilizarea spațiului până la tavan!

2. Organizează-ți produsele de îngrijire

Fără să știm, colectăm o mulțime de articole de baie care ajung să ocupe un spațiu necesar într-o baie mică. Scoate toate aceste articole (inclusiv săpunurile minuscule din ultima călătorie) și decide ce poate fi depozitat în afara băii, cum ar fi într-un dulap și care sunt produsele pe care le folosiți în fiecare zi. Vei descoperi rapid că articolele de zi cu zi au prioritate în ceea ce privește spațiul. Aceste articole ar trebui să fie ușor accesibile, depozitate într-un corp mic cu roți care economisește spațiu. Plus că vei ști exact de unde să le iei și unde să le pui înapoi pentru a le păstra ordonate.

Desigur, nu uita să te asiguri că păstrezi doar ceea ce este de folos și donează sau aruncă ceea ce nu mai este de interes pentru tine. Băile mici rămân organizate păstrând doar elementele esențiale!

organizare baie

3. Utilizează spațiul de la chiuvetă

Spațiul chiuvetei poate fi de mare folos dacă știi să-l folosești la maximum. În timp ce băile mici tind să aibă un spațiu limitat de depozitare pentru chiuvetă, utilizarea acestui spațiu este o modalitate bună despre cum să organizezi o baie mică.  

Dacă ai spațiu dedesubtul chiuvetei poți adăuga o tijă pe care poți agăța produsele de curățenie sau un coș mic pentru diverse articole. O altă idee este să te folosești de spațiul din interiorul ușilor dulapului.  Organizatoarele pentru ușile dulapului sunt o modalitate excelentă de a-ți organiza sticlele de șampon suplimentare, produsele extra, ori uscătorul de păr sau ondulatorul.

Dacă nu aveți spațiu sub chiuvetă ia în considerare adăugarea unui dulap sub chiuvetă. Aceasta este  o modalitate ideală de a adăuga instantaneu spațiu și organizare unei băi mici.

Adaugă un corp cu roți pe trei secțiuni în locul unui dulap fix pentru a crea mai mult spațiu liber pe blatul de baie. Va fi foarte ușor de manevrat atunci când ai nevoie, ceea ce este grozav pentru o baie mică.

blat din quartz compozit

4. Nu uita de zona toaletei și dușului

Cum organizezi o baie mică dacă nu te folosești de fiecare centimetru pentru a maximiza spațiul. Dacă baia ta nu are un dulap deasupra toaletei, încearcă să adaugi unul! Dacă un dulap adevărat cu uși nu se potrivește sau nu are loc destul, atunci adăuga rafturi simple pe care poți depozita o mulțime de lucruri, inclusiv prosoape suplimentare. Nu uita să rulezi prosoapele în loc să le pliezi pentru o economisire maximă a spațiului.

Zona de duș este adesea trecută cu vederea, dar poate fi o modalitate excelentă de a menține familia organizată. Agățând cârlige pe peretele dușului și adăugați coșuri impermeabile, va fi un pas în plus spre cum organizezi o baie mică pentr a obține suficient spațiu liber. 

cum organizezi o baie mica

5. Cum organizezi o baie mică eliberând spațiul de pe blat

Spațiul tău de pe blat este primul lucru pe care îl văd oamenii când intră în baie. Dacă ai prea multe articole pe el, poate părea aglomerat și poate face ca o baie mică să pară și mai mică, indiferent cât de importante sunt acele articole. Iată încă un pas spre cum organizezi o baie mică: păstrează-ți blatul de baie liber și lasă la vedere doar săpunul și o loțiune. Celelalte articole, cum ar fi periuțele de dinți, ața dentară, apa de gură sau parfumurile pot fi așezate într-un dulapul cu oglindă de deasupra. Dacă nu există un dulap cu oglindă, adaugă un singur raft sub oglindă unde aceste articole pot sta. Acest lucru eliberează spațiul de dedesubt, oferind mai mult spațiu pentru a vă pregăti dimineața.

6. Folosiți cârlige în loc de suporturi pentru prosoape

Cârligele într-o baie sunt grozave! Într-o baie mică, acestea devin esențiale. Dacă dorești să îți păstrezi podeaua curată și fără dezordine, atunci adăugarea de cârlige în spatele ușii, lângă zona de duș sau chiar lângă zona chiuvetei este ideală. Prosoapele ocupă mult spațiu, mai ales dacă sunt pliate sau atârnate pe un suport pentru prosoape. Adăugându-le pe un cârlig față de un suport, vei putea adăuga mai multe prosoape într-un loc. Și iată că ești cu un pas mai aproape spre cum organizezi o baie mică.

trucuri pentru bai mici

7. Păstrează un decor simplu

Nu mulți oameni se gândesc la decorul lor când vine vorba despre cum organizezi o baie mică, dar este un aspect destul de important. O baie mică poate fi distractivă și luminoasă, dar ar trebui să fie simplă pentru a menține ordinea. Iată câteva trucuri pentru a adăuga un decor simplu în baia ta mică:

  • Începe cu iluminarea: prin schimbarea luminii întunecate într-o lumină puternică, veți face baia să pară mai luminoasă și mai aerisită.
  • Schimbă corpurile voluminoase: nu totul într-o baie mică este menit să rămână. Ceea ce era cândva popular înainte poate fi schimbat cu corpuri noi, mai utile în spațiul tău și vă oferi senzația de încăpere mai aerisită.
  • Adaugă plante: aceste frumuseți naturale nu numai că vor menține baia proaspătă (precum eucaliptul), dar te poate ajuta și la absorbția umidității. Agățarea câtorva ferigi sau plante iubitoare de umezeală lângă o fereastră sau o sursă de lumină vă îmbunătăți decorul fără să faci prea multe.
  • Folosiți note de culoare: adăugarea unor note de culoare cu perdeaua de duș, covorașul de baie și prosoape te va ajuta să ai o baie mică într-un singur ton. Alege culori care se completează. Acest lucru este util și atunci când dorești să schimbi schema de culori, deoarece aceste articole din material textil pot fi înlocuite și actualizate cu ușurință.
baie mica

Indiferent dacă baia ta mică are nevoie doar de o actualizare sau nu știi cum organizezi o baie mică, începe cu maximizarea spațiului tău! Ne plac băile mici, dar ne poate luat ceva timp să obținem exact ceea ce ne dorim. Schimbând câteva lucruri simple, vei fi pe cale să-ți organizezi baia în cel mai scurt timp!

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro

You cannot copy content of this page