Tipuri de quartz
Quartzul este al doilea mineral cel mai abundent de pe planetă și astfel vine într-o mare varietate de tipuri.
Unele dintre cele mai frecvente forme de quartz sunt cunoscute sub numele de ametist, ametrină, quartz trandafir, cornalină, onix, jasp, cuarț fumuriu, agat, cuarț lăptos, ochi de tigru și multe altele.
Quartzul este un mineral care a fost folosit la fabricarea de blaturi din quartz compozit pentru bucătărie și pentru baie de mai multe decenii. Acesta este unul dintre materialele de top folosite în realizarea unui blat preferat de proprietarii de locuințe.
Fabricarea de blaturi din quartz compozit
V-ați întrebat vreodată care este procesul de fabricare blaturile din acest material? Mineralele de quartz sunt extrase și apoi sunt măcinate într-un agregat; apoi este fuzionat cu rășina care leagă roca sub presiune intensă și căldură pentru a forma o frumoasă placă de quartz. În timpul procesului de colorare a blatului, se adaugă pigmenți pentru a-i oferi o estetică unică și pe placul clienților.
Durata de viața a unui blat
Deoarece quartzul este unul dintre cele mai durabile minerale de pe planetă, puteți paria că blaturile din quartz compozit vor avea o durată de viață foarte lungă, atâta timp cât ai grijă de ele. Este foarte important furnizorul de la care îți achiziționezi blaturile, deoarece acest detaliu determină cât de calitative vor fi realizate plăcile de quartz compozit. Blaturile pot rezista toată viața atâta timp cât sunt executate de profesionești și sunt îngrijite corespunzător.
Îngrijirea blatului din quartz compozit
Tot ce trebuie să faceți pentru a vă curăța blatul din quartz compozit este să folosiți o lavetă umedă și o soluție simplă de curățare, apoi să ștergi ușor suprafața. Dacă vedeți că blatul are pete de murdărie, le puteți îndepărta folosind un exfoliant ușor de curățare. Nu trebuie să utilizați lavete abrazive pe suprafața blatului deoarece ar putea să-i șteargă luciul și strălucirea.