Dacă aveți dureri de cap din cauza decorul casei dvs. care vă face să vă simțiți ușor dezamăgit, un remediu – sau cel puțin o îmbunătățire – poate fi la doar câteva ”schimbări” distanță. Fie că este vorba despre o cameră plictisitoare, o culoare de vopsea de care nu ești sigur ca e potrivită sau pur și simplu ai niște perne care refuză să stea corect, poți face câteva ajustări care te pot ajuta să transformi amenajarea casei în ceea ce îți place. Dacă simțiți că vă depășește situația amintiți-vă că puteți apela la un designer de interior care vă poate ajuta să identificați problemele și va veni cu soluții creative.
Culorile închise, bleumarin, gri-metal și negru nu au fost niciodată mai populare. Dacă ați fost tentat de eleganța și dramatismul lor, dar acum această culoare vă face camera să se simtă puțin cam prea închisă, iată cum să renunțați la senzația de asta.
Ce trebuie să faceți: Iluminarea bună este esențială în amenajarea casei într-o astfel de situație. Sursele multiple de lumină vă permit să controlați ambientul și direcția luminii. Combină luminile de sus și cele de jos ca să faci tavanul să fie vizibil.
De asemenea, rețineți că o cameră supramobilată va părea asemenea unei peșteri. Eliminați dezordinea și mobilierul neesențial din încăperea unde pereții sunt în culori foarte închise.
Punerea oricărui ornament pe care îl dețineți pe rafturi deschise poate duce adesea o senzație de camera dezordontă. Este nevoie de o sortare serioasă dacă detineți prea multe obiecte decorative.
Ce trebuie să faceți: vă recomandăm să vă goliți rafturile și să le sortați prin crearea unor grămezi cu „da” și „nu”. Nu trebuie să aruncați obiecte, dar trebuie să vă hotarâți ce obiecte vor rămâne pe rafturi. Ceea ce vă place mai mult și este mai important pentru voi trebuie să fie lăsate la vedere. Un alt lucru pe care îl puteți face pentru amenajarea casei este să vopsiți partea din spate a raftului pentru a sublinia formele și culori minunate a obiectelor dvs. Alegeti un fundal cât mai simplu pentru a nu încărca vizual zona aceea din camera.
Ai uitat cumva că un câine, o pisică, doi copii mici, degetele lipicioase, urmele de mâncare și părul de animale pur și simplu nu merg cu canapele deschise?
Ce trebuie să faceți: La o bună perioadă de timp curățați materialul profesional. Fiți conștienți de faptul că nicio solutie împotriva petelor nu va fi la fel de eficientă ca o curățare profesională.
Păturile aranjate lejer pe canapea și pernele mari o pot salva de la cele mai grave urme de murdărie. O alta soluție este să optezi pentru huse care pot fi spalate la mașină cand se murdăresc. Amenajarea casei nu este atât de grea, fii creativ!
Ne dorim ca oaspeții să fie impresionați de casa noastră, dar de multe ori stilul are prioritate în fața confortului și ajungem la un living elegant, care se simte rigid și neprimitor.
Ce trebuie să faceți: problema poate fi pur și simplu modul în care este poziționat mobilierul. Scaunele ar trebui să fie aranjate într-un mod care să încurajeze interacțiunea socială. Atunci când decideți unde să puneți canapele și fotoliile, imaginați-vă cum vor comunica persoanele care stau pe ele. Așezați scaunele suficient de aproape pentru a încuraja conversația. Nu le poziționați cu spatele la pereți fiindcă îți va rămâne un spațiul gol nefolosit chiar în centrul camerei care va arăta rău la amenajarea casei.
Nu contează că pentru tine arta înseamnă picture pe pânză sau printuri înrămate, fotografii deosebite, o moștenire neprețuită sau pictura cu degetul copilului tău, impactul acesteia depinde de modul în care este afișată. Reușești să faci să fie evidențiat obiectul de artă prin amenajarea casei?
Ce trebuie să faceți: Dacă arta este o trăsătură definitorie în casa dvs., apelarea la serviciile unui profesionist este o investiție bună. O greșeală comună este faptul că atârnați tablourile prea sus. Luați în considerare dimensiunea umană și agățați opera de artă cu punctul central de la nivelul ochilor în spațiile în care oamenii o privesc dintr-o poziție așezată.
Bucătăriile sunt în centrul atenției mai mult ca niciodată – și sunt adesea deschise către alte zone de locuit, precum livingul. În timp ce albul este o culoare obișnuită pentru bucătărie, răceala acestei culoare se poate strecura în spațiul dvs.
Ce trebuie să faceți: Ustensilele de bucătărie au depășit funcționalitatea și designul lor a deveni ceva demn de afișat. Electrocasnicele vin într-un curcubeu de culori și stiluri, iar vasele de gătit sunt concepute pentru a arăta foarte bine. Nu ascunde toată această frumusețe în dulapuri: agățați cratițele dvs. de cârlige de perete, așezați un bol plin cu fructe sau legume pe blat pentru a înveseli încăperea. Adaugă accesorii din lemn, plante și ierburi în ghivece și bucătăria ta se va simți ca un spațiu primitor și cald.
BONUS: Dacă vrei să faci o schimbare vizibila în bucătăria ta alba, noi îți propunem să alegi un nou blat de bucătărie din quartz compozit într-o frumoasă nuanță de bej care va mai ”îndulci” situația.
Cu toții cunoaștem acea persoană dependentă de perne care nu știe când să se oprească. Poate tu ești acela care face această greșeală în amenajarea casei?
Ce trebuie să faceți: Pernele îngrămădite pe canapele, scaune și paturi nu sunt întotdeauna acel element care încarcă o cameră. Însă dacă nu poți să stai pe o canapea sau să stai întins pe un pat fără a pune pernele pe podea, acestea își pierd scopul. Încercați să restricționați pernele la două la fiecare capăt al unei canapele, una (sau niciuna) pe un fotoliu și trei pe un pat.
Dezvoltat și dichisit de pavels.ro
You cannot copy content of this page