Acasă | Blog | 2 în 1: living cu bucătărie

2 în 1: living cu bucătărie

Casele și apartamentele moderne în plan deschis adesea nu au pereți despărțitori, astfel încât un living cu bucătărie funcționeaza ca o singură cameră. Cu toate acestea, conectarea zonelor de luat masa și de locuit poate fi realizată și prin dărâmarea zidurilor existente. Din ce în ce mai multe locuințe se îndreaptă spre acest concept, dar cunoaștem avantajele și dezavantajele acestei soluții interioare? Iată câteva dintre ele:

Ideea de living cu bucătărie sau bucătărie deschisă cu siguranță nu este pentru toată lumea. Mai ales pentru iubitorii de tradiții, unde separarea camerelor este necesară, astfel că interconectarea camerelor ar trebui evitată, pentru a nu regreta mai târziu. Cu toate acestea, dacă doriți un spațiu multifuncțional, luați în considerare apelarea la un arhitect sau pentru a vă ajuta cu amenajarea camerei dvs. și, în același timp, evaluați ce perete poate fi cu adevărat demolat. Mai mult, nu fiecare spațiu este potrivit pentru aceasta schimbare. Reorganizarea unei bucătării poate fi un proces destul de lung și costisitor, așa că gândiți-vă din timp dacă vă doriți cu adevărat.

living cu bucatarie

Avantajele unui living cu bucătărie

Posibilitatea de multitasking

Ați auzit deja de multitasking, deoarece este o tendință din ultimii ani. Scopul este de a face cât mai multe activități posibil. Când combinați bucătăria cu camera de zi, puteți urmări serialele preferate în timp ce gătiți un prânz de duminică și, de asemenea, urmăriți copiii care se pot juca în sufragerie în același timp cât gătiți.

 Ideal pentru vizitele musafirilor

Dacă aveți adesea vizitatori, aceasta este o alegere ideală. Bucătăriile pot fi echipate cu o insulă aspectuasă din quartz compozit care servește drept masă – permițându-vă să gătiți și să serviți mâncarea în același timp cu musafirii dvs. Acest tip de bucătărie vă va permite să purtați cu ușurință conversații cu vizitatorii în timp ce preparați mâncarea.

Există, de asemenea, și dezavantaje

Mirosul este dușmanul unui living cu bucătărie deschisă

Toate aromele, dar și mirosurile, sunt ușor interconectate de spațiul unificat dintre cele două încăperi. Deși mirosul prânzului proaspăt preparat poate fi delicios de simțit, mirosul mâncării arse din greșeală nu va aduce prea multă bucurie în partea de sufragerie. Prin urmare, gândiți-vă la o hotă de calitate și foarte puternică, care să vă scape de toate mirosurile.

Nu este potrivită pentru introvertiți

După cum am menționat deja, nu toată lumea este un susținător al spațiului deschis dintre bucătărie și living. Când conectați zone, să nu vă așteptați să mai aveți spațiu privat și intimitate.

Mai credeți că este o idee bună un astfel de spațiu deschis, sau ați renunțat la plan?

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro

You cannot copy content of this page