Acasă | Blog | 8 Trucuri pentru un miros plăcut în baie

8 Trucuri pentru un miros plăcut în baie

Toată lumea vrea un miros plăcut în baie, căci nimănui nu-i place o baie care miroase urât. Din păcate, spațiul în sine va lăsa anumite mirosuri în timp.

Important este să descoperi cum să le minimizezi, să le eviți pe cele mai neplăcute și să te asiguri că baia ta nu doar miroase proaspăt, ci este proaspătă în orice moment. Primul secret nu este deloc un secret: nu ”îneca” spațiul cu acele spray-uri și odorizante cu miros puternic. Chiar și cele care susțin că ajută la eliminarea mirosurilor nu rezolvă problema provenienței mirosurilor.

Dacă vrei să păstrezi un miros plăcut în baie, iată opt sfaturi practice de care ar trebui să ții cont.

1. Ventilația

Cel mai frecvent motiv pentru care băile au miros neplăcut este mucegaiul. Băile sunt spații umede, iar între chiuvetă și duș ar trebui să fie un spațiu bine ventilat. Asigură-te că ai un ventilator de evacuare instalat corect și ia în considerare adăugarea unei ferestre dacă nu există deja una în baie.

Vestea bună este că puteți găsi o multitudine de ventilatoare grozave care oferă cele mai eficiente opțiuni potrivite pentru tine. Acest lucru înseamnă că veți obține o ventilație premium fără a fi nevoie să folosiți multă energie electrică. În plus, probabil că poți obține ceva mult mai bun decât ceea ce ai în prezent pentru mai puțini bani decât crezi și, cu economiile de energie adăugate, ajungi chiar să faci o economie.

2. Fără prosoape umede

Mucegaiul pe care tocmai l-am menționat probabil provine de la orice din baia ta care a rămas umed, inclusiv prosoapele. Prosoapele umede se pot usca la aer și nu trebuie neapărat spălate sau înlocuite de fiecare data după ce le folosești. Dacă, totuși, aveți prosoape care sunt prea umede pentru a fi lasete scurtă vreme la uscat, scoateți-le din baie astfel încât să nu atragă mirosurile neplăcute și mucegaiul.

Același lucru este valabil și pentru covoarele de baie sau pentru alte suprafețe moi pe care le avem pe gresie. Nu lăsa nimic prea umed prea mult timp sau va începe să miroasă urât.

3. Puterea bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un neutralizator perfect pentru a obține un miros plăcut în baie. Poate neutraliza mai multe mirosuri și diferite probleme în baie. Îl poți folosi pentru toalete, canale de scurgere și chiar și pe covor pentru a-i împrospăta mirosul. Faceți acest lucru o dată pe săptămână și veți fi surprinși de rezultatele pe care le veți obțineți. În plus, atunci când îl folosiți pe covor, poate absorbi și umezeala, așa că este de două ori mai eficient!

4. Curățarea regulată este o necesitate

Pentru a vă menține baia proaspătă, trebuie să o curățați în mod regulat. Nu trebuie să uitați de canalele de scurgere, toaleta, dușul și/sau cada și chiar chiuveta. În mod ideal, ar trebui să ștergeți și să curățați toate suprafețele băii, precum și să curățați toaleta o dată pe săptămână. Un sfat util este folosirea spray-urilor pentru curățarea zilnică a dușului. Acest lucru te va ajuta să-ți ușurezi munca atunci când te ocupi de curățarea băii în profunzime.

curatare

5. Săpunuri de mâini

În loc să cumpărați un săpun antibacterian simplu, luați în considerare alegerea unui săpun de mâini frumos și parfumat pentru baie. Astfel, de fiecare dată când cineva se spală pe mâini, va simți mirosul parfumat în aer. Vă faceți griji pentru germeni sau pielea sensibilă? Veți fi bucuroși să aflați că în zilele noastre există o mulțime de opțiuni pentru săpunuri, inclusiv multe care răspund nevoilor sensibile sau unice ale pielii.

6. Plantele și ierburile pot adăuga miros plăcut în baie

Luați în considerare adăugarea plantelor în baie. Acest lucru nu numai că va face din baia ta un spațiu mai relaxant și primitor, dar ar putea ajuta și la îmbunătățirea unui miros plăcut în baie. Utilizați iasomie, gardenie și orhidee pentru un parfum floral sau luați în considerare lavandă, rozmarin și chiar cimbru, în funcție de parfumul pe care doriți să îl creați. Aceasta va fi o modalitate excelentă de a usca ierburile și de a îmbunătăți în același timp mirosul băii. Desigur, puteți folosi și difuzoare cu miros de plante sau  alte produse în loc de ierburi sau plante reale, dacă nu vă doriți acest lucru.

blat de baie quartz

7. Rezervorul de toaletă

Rezervorul de toaletă este una dintre cele mai inofensive părți ale toaletei. Oamenii presupun că, deoarece este un rezervor de apă, nu sunt prezenți microbi sau bacterii. Nu este întotdeauna cazul, însă. Doar pentru că rezervorul este umplut cu apă proaspătă nu înseamnă că lucruri precum apa dură și mucegaiul nu vor crea în interior mirosuri care ar putea să se simtă în baie în timp. Luați în considerare utilizarea balsamului de rufe sau detergent pentru a crea un miros curat de lungă durată și pentru a păstra rezervorul curat.

curatarea baii

8. Saci de gunoi parfumați pentru un miros plăcut în baie

Multitudinea de saci de gunoi din zilele noastre este impresionantă. Unii ar putea spune chiar că este puțin exagerat. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că există o mulțime de opțiuni pentru a alege saci de gunoi parfumați sau care reduc mirosurile și bacteriile. Fă-ți timp să te gândești la ce variante dorești, precum și la aroma pe care o vor lăsa în baia ta pentru a nu se va îmbina cu alte arome deja existente în baie. Dacă nu doriți să cheltuiți bani pe saci parfumați, folosiți uleiuri esențiale în saci sau coșuri pentru a împrospăta aerul și a obține un miros plăcut în baie.

Dacă problema mirosului din baie nu este singura, și vreți să aflați cum puteți să amenajați o baie mică, vă invităm la o scurtă lectură pentru a afla mai multe: ”Cum organizezi o baie mică”.

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro