Întrebări frecvente

Regăsiți aici o listă cu cele mai des întâlnite întrebări despre quartzul compozit

Quartzul Compozit este o piatră compozită ce rezultă dintr-un proces de amestecare în care ingredientul principal este, bineînțeles, quartzul, regăsit în proporție de 95% în compoziția produsului finit, combinat cu rășini polimerice, pigmenți de culoare și alte tipuri de elemente de decor (EX: oglindă).

Quartzul stă de fapt baza produsului finit (quartzul compozit), fiind unul din cele mai dure minerale din natură, cu o duritate apropiată de cea a diamantului.

Rășinile au rolul de a închega compoziția sub forma unui material foarte dur, fără porozităti, calitate care ajută la prevenirea în totalitate a dezvoltării bacteriilor pe suprafața quartzului compozit. Totodată aceasta conferă materialului rezistență superioară la pete și zgârieturi. Astfel, produsul finit oferă avantaje net superioare materialelor naturale, cum ar fi granitul, marmură, onyxul sau alte roci folosite în amenajări.

Quartzul Compozit este foarte rezistent, dar nu indestructibil. Are o rezistență mare la lovituri, zgârieturi,
pete sau foc. Precum toate celelalte materiale, quartzul compozit poate suferi daune iremediabile de la agenți chimici foarte puternici, șoc termic sau acțiuni mecanice puternice (EX: lovituri).

Mulțumită compoziției de quartz natural, cu o duritate foarte mare, quartzul compozit are o rezistență sporită față de zgârieturi sau abraziuni. Tocmai din acest motiv, se poate tăia sau toca pe blaturile de quartz compozit fără a folosi un suport de tăiat, astfel încât să se poată utiliza toată suprafață blatului ca blat de lucru pentru prepararea mâncărurile tale preferate. Cu toate acestea, pentru a menține cât mai mult strălucirea ca în prima zi a blatului de bucătărie, este recomandat să folosiți un suport de tăiere.

În clipa de față, quartzul compozit este materialul nr. 1 în lume ca alegere pentru blaturi de bucătărie. El se poate folosi nu doar ca blat de bucătărie, ci și ca blaturi de băi (cu sau fără mobilier sub blat) baruri, pulturi, trepte, contratrepte, placare pereți și placări de pardoseală,
fiind unul din cele mai versatile materiale compozite. În 90% din cazuri, cel mai bine își face simțită prezența și măreția la bucătărie, sub formă de blat de bucătărie. Este unul din materialele cele mai rezistente și mai ușor  de întreținut.

NU. Quartzul compozit este un material ce are în compoziție 93-95% quartz, fiind material de natură organică, în totalitate natural. Materialul în sine este antibacterian, astfel nepermițând dezvoltarea bacteriilor sau a microbilor, ceea ce îl face un material ideal pentru orice locuință sau spațiu public.

Blaturile din quartz compozit au capacitatea de a rezista petelor normale de vin roșu, sfeclă, lămâie, oțet și alte produse care se găsesc în bucătărie. Cu toate acestea, quartzul compozit nu poate rezista produselor chimice care în mod normal nu au ce căuta în bucătăria tradițională. Blatul din quartz compozit după montaj este curățat de echipa noastră cu
acetonă industrială.

Atât în teorie, cât și în practică, quartzul se păstrează rezistent temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, nu este indicată punerea unei tigăi încinse (care poate ajunge și la 150 de grade Celsius) direct pe un blat din quartz compozit. De asemenea, nu este indicată nici expunerea sub flacără directă pentru o perioadă îndelungată, deoarece
deși este un material ingnifug, acesta își va schimba
proprietățile. Pentru o păstrare cât mai îndelungată a culorii și luciului este indicat ca toate vasele fierbinți să fie puse pe un suport de răcire. Acest suport vi-l putem executa noi la cererea dumneavoastră tot din quartz compozit.

Blatul din quartz compozit nu trebuie tratat cu nimic special. Pentru curățarea lui nu este nevoie de nicio soluție specială. Cel mai ușor, este indicat a fi curățat cu o soluție pentru geamuri care să nu fie toxică.

Quartzul compozit este un material net superior atât granitului,
cât și marmurei. Fiind un material compozit este mai ușor de manevrat și mai greu de spart/crăpat.
De asemenea, cu ajutorul lianților și datorită densității mare pe care o are, quartzul nu se pătează așa cum este cazul granitului sau mai ales marmurei. De asemenea, granitul/marmura trebuie periodic impermeabilizate, pe când quartzul compozit își menține proprietățile timp
 îndelungat. Quartzul compozit este singurul material pe bază de piatră din care se pot face chiuvete din quartz compozit.

 

Un tabel de comparații se poate găsi aici.

Câtă vreme blatul este făcut dintr-o singură piesă, nu vor exista îmbinări. Pentru blaturile care sunt în format L sau care depășesc dimensiunile unei lastre, vor există îmbinări. Aceste îmbinări sunt vizibile, dar foarte puțin perceptibile. Quartzul compozit este singurul material pe bază de piatră, având îmbinările aproape invizibile.

Că mențiune generală, quartzul compozit este singurul material pe bază de piatră din care se pot executa
chiuvete. Chiuvete pot avea formatul clasic sau monolit (turnat cu blatul). Dorim să menționăm că aceste chiuvete din quartz pot avea doar linii drepte, materialul fiind pe bază de piatră, nu poate fii curbat.

Quartzul compozit este un material mai scump decât este granitul sau marmura, dar mai ieftin decât corianul sau hi-macs-ul. El se situează în categoria de materiale medii ca valoare pecuniară.

Prețul quartzului compozit este stabilit în funcție de culoare, producător și gradul de dificultate al prelucrării (profilarea). Vă încurajăm să consultați paleta noastră de culori. De asemenea, puteți completa formularul de cerere de oferta sau ne puteți trimite un mesaj la contact. Este indicat să vă stabiliți cererea de preț/ofertă pe câteva culori pentru a putea face ofertarea mai rapidă și mai exactă.

Pentru montaj de cele mai multe ori răspundem noi. Dacă este o cerere explicită a clientului sau sunt variabile prin prisma cărora noi nu putem asigura montajul, ajutăm cu explicațiile necesare în funcție de fiecare proiect în parte. De asemenea, avem cererea deosebită ca noi să facem și măsurătorile finale, astfel încât să avem un montaj cât mai exact și cât mai ușor.

Lucrări puteți vedea atât pe pagina noastră de proiecte finalizate, pe profilul nostru de facebook sau urmărind canalul nostru de Youtube.