Acasă | Blog | Idei pentru tapet de bucătărie

Idei pentru tapet de bucătărie

Un tapet de bucătărie este printre cele mai accesibile finisaje potrivite pentru acest spațiu. O mare varietate de texturi și modele face posibilă alegerea opțiunii perfecte pentru orice stil. La ce ar trebui să acordați atenție înainte de a cumpăra un tapet de bucătărie și cum să faceți un interior încântător cu ajutorul lui, vă vom explica mai jos.

Tipuri de tapet de bucătărie

Deoarece bucătăria este una dintre cele mai umede încăperi din casă, este mai bine să alegeți un tapet de bucătărie rezistent la un astfel de microclimat pentru decorarea încăperii.

Un tapet ieftin își va pierde rapid aspectul estetic și după un an, sau chiar mai devreme, reparația va trebui făcută din nou. Efectul periodic al vaporilor de apă are, de asemenea, un efect negativ asupra textilelor – se poate întinde, se poate lăsa sau se poate păta. Un tapet de bucătărie din vinil, acrilic, bambus, plută, precum și fibră de sticlă – este perfect pentru această încăpere.

Tapet de bucătărie din vinil

Principalul dezavantaj al polivinilului, care constă în incapacitatea sa de a lăsa aerul și umezeala să treacă, se transformă într-un avantaj solid în bucătărie. Excepția este, probabil, doar tapetul cu un strat superior spumat, în microporii căruia se poate colecta apa. Acest tip de tapet se poate curăța cu un burete umed și un detergent blând.

tapet cu model

Tapet acrilic

Compoziția acestui material este similară cu vinilul, dar în acest caz substanța de suprafață este aplicată pe un suport de hârtie, lăsând micropori pentru a circula aerul. Un tapet de bucătărie din acrilic cântărește aproximativ jumătate decât polivinilul, deci este mai ușor de lipit, dar rezistența la umiditate și durabilitatea nu se compară cu vinilul.

Tapet din bambus

Lemnul de bambus se remarcă prin capacitatea sa de a respinge apa, în plus, arată foarte frumos. Un tapet de bucătărie în nuanțe calde creează o atmosferă confortabilă în bucătărie. Pe lângă prețul mai mare decât în cazul altor materiale, dezavantajele acestui tip de finisaj nu exista.

Tapet din plută

Un alt material ecologic și original pentru decorarea pereților în bucătărie este pluta în rulouri. Rezistența la umiditate, durabilitatea, rezistența la deteriorarea mecanică, capacitatea de a ascunde neregulile peretelui, textura unică – acestea sunt doar o parte din lista de avantaje a unui astfel de material pentru un tapet de bucătărie.

Tapet din fibră de sticlă

O pânză flexibilă din fibră de sticlă translucidă este ideală pentru cei care apreciază simplitatea și fiabilitatea. Netede sau cu un relief abia vizibil, un tapet de bucătărie din fibră de sticlă va rezista cel puțin 30 de ani, timp în care poate fi revopsit de până la 20 de ori. Fabricat în întregime din materii prime naturale, acest material permite trecerea umezelii și aerului, nu se înmoaie, nu absoarbe mirosurile și nu permit apariția mucegaiului sau petelor.

bucatarie in tonuri inchise

Cum să alegi culoarea unui tapet?

Culoarea pereților are o mare influență asupra atmosferei generale a bucătăriei. Pentru a face toată familia fericită să se adune la masă, este foarte important să alegeți cele mai îndrăgite și plăcute nuanțe.

Tapet de bucătărie alb

Culorile precum albul și culorile pastelate reprezintă alegerea ideală pentru orice bucătărie. Un tapet de bucătărie alb va face încăperea mai spațioasă, iar orice model contrastant alături de un blat din quartz alb și un mobilier luminos va da mereu senzația de bucătărie curată și fresh.

Tapet negru pentru bucătărie

Tapetul negru în bucătărie este o soluție îndrăzneață și excentrică. Totuși, dacă îl combini cu un dulap de bucătărie alb sau unul gri și faci iluminarea potrivită, obții un interior foarte interesant fără efectul de micșorare a spațiului.

Tapet de bucătărie maro

Nuanțele naturale de la castan închis la bej, inclusiv întreaga paleta de culori ale lemnului, sunt cea mai buna alegere pentru cei care nu urmăresc să fie în pas cu moda, dar prefera un stil clasic plăcut.

Spre deosebire de culorile acromatice reci, maroul aduce întotdeauna puțină căldură. Un tapet de bucătărie simplu sau imprimat sub forma unui perete din lemn, bambus, cu frunze de toamna pictate, boabe de cafea, linii simple sau orice alt model –îți va aminti mereu de ceva calm, despre casa si familie.

blaturi din quartz

Tapet galben pentru bucătărie

Culoarea soarelui și fructele tropicale – cea mai veselă opțiune pentru designul bucătăriei. Îmbunătățește starea de spirit, revigorează și încălzește. Luminozitatea galbenului poate fi ajustată de la nuanța de nisip blând la portocaliu saturat. Tapetul de bucătărie galben este în armonie perfectă cu nuanțele de alb, verde, gri, negru și violet. Este mai bine să alegeți culorile strălucitoare la același nivel de saturație.

Tapet verde pentru bucătărie

Pereții decorați cu tapet în culori smarald, verde deschis sau mentă vor fi cel mai bun cadru pentru o bucătărie în culorile lemnului, una portocalie sau gri. Culoarea verde este percepută subconștient ca fiind cea mai sigură, deoarece simbolizează viața însăși și abundența înfloritoare a sezonului cald. Combină căldura soarelui cu răcoarea unei brize de primăvară.

tapet de bucatarie

Citește și alte articole

© 2023 BlaturideBucătării.ro | Toate drepturile rezervate

Dezvoltat și dichisit de pavels.ro